Med barnet i fokus – rett hjelp til rett tid
Alle barn har rett på en trygg og god oppvekst. Omsorg for barn er i første rekke foreldrenes ansvar, og barn skal bo hjemme så sant det er mulig. Barnevernet kan være en støttespiller for barn og familier som trenger hjelp. Barnevernet snakker alltid med barnet det gjelder, da deres opplevelser og perspektiv tydelig skal komme frem. Barnevernets hovedoppgave er å sikre at barn og unge som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling får nødvendig hjelp og omsorg til rett tid.
Lister barnevern består av kommunene Farsund, Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lyngdal og Hægebostad.
Les mer om Lister Barnevern og kontaktpersoner
Lister barnevern:
908 04 005
post@farsund.kommune.no
Åpningstider:
08.00 - 15.00
mandag til fredag
Besøksadresse: Husan, Brogaten 7, 4550 Farsund
Postadresse: Postboks 100, 4552 Farsund
Organisasjonsnummer: 883 816 862
Andre telefonnummer:
Alarmtelefon for barn og unge: 116 111
Vakttelefon for Lister Barnevern – barnevernsvakta i Kristiansand for akutte hendelser utenom kontortid: 38075400, tastevalg 1 for barnevernsvakt.
Sende bekymringsmelding - elektronisk (for å sende på papir se under skjema og dokumenter):
Privat melder
Offentlige instanser
Søker besøkshjem
Vi søker et trygt, raust og engasjert besøkshjem som kan gi en 14 år gammel gutt regelmessig støtte og omsorg.
Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB) er en organisasjon for nåværende og tidligere barnevernsbarn.
LFB synes det er viktig at barnevernsbarna har en organisasjon hvor de kan møtes, føle seg trygge og være akkurat den de er!
Erfaringsformidling – en bruker med virkning!
Erfaringsformidlere er foreldre med erfaring fra møter med barnevernet.
Hildurs hus: En trygg plass å være, for store og små.
Hildurs hus er et flerbrukshus med mange muligheter, deriblant møteplass for våre ettervernsungdommer, time-out bolig og møtelokale.
Velkommen til nettressurs om seksualitets- og kjønnsmangfold i barnevernet
Rosa kompetanse barnevern er til for å øke kompetansen om kjønnsmangfold, seksualitetsmangfold og inkluderende praksis i barnevernet. Målet er å bidra til et mer inkluderende barnevern, der alle barn, unge, familier og ansatte blir ivaretatt, sett og anerkjent uavhengig av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. Rosa kompetanse er organisert som en fagavdeling i FRI og er finansiert av Helsedirektoratet, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Utdanningsdirektoratet og Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging.
Send bekymringsmelding digitalt her
Hvis du er bekymret for om et barn får god nok omsorg, bør du melde fra til barnevernet. Du trenger ikke være sikker på at noe er galt. Barn og ungdom kan også selv ta kontakt. Når du har sagt fra, er det barnevernets jobb å vurdere hvordan meldingen skal følges opp.
Hva er MST?
Multisystemisk terapi (MST) er et behandlingstiltak for familier med ungdom som har alvorlig utfordringer i relasjoner til familie, skole og nærmiljø i form av fysisk eller verbal aggresjon, hærverk, rusproblemer, skolefravær og venner som har uheldig innflytelse på dem.
Snakke litt..?
Trenger du noen å snakke med? Strever du med vonde tanker og følelser? Har du det vanskelig hjemme? Se kontaktinformasjon til ulike instanser her.
Å skape normalitet i det unormale for barna våre
Lister barnevern ønsker å gi alle foreldre/foresatte i våre kommuner noen råd for å ivareta familien sin på best mulig måte i situasjonen vi er i. Vær større, sterkere, klokere og gode.
Lister barnevern 10år!
Lister barnevern ble etablert 01.01.2010 og bestod opprinnelig av 5 kommuner. Ulikheten mellom kommunenes praksis ble fort tydelig. Med tiden har flere kommet til, og vi dekker nå kommunene: Farsund, Lyngdal, Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal og Hægebostad.
Kan en få hjelp fra barnevernet etter 18 årsdagen?
Som mange unge flest har barnevernsbarn behov for å løsrive seg, samtidig som at mange trenger oppfølging som kan bidra til at overgangen til voksenlivet blir vellykket.
Er barneverntjenestens arbeid i tråd med god praksis?
Barneverntjenesten kritiseres for å gripe inn for sent i alvorlige saker og for å gripe inn med tvangstiltak i familier uten at det er grunnlag for det. Helsetilsynet fører tilsyn med barnevern, sosial- og helsetjenestene, og har gjennomgått 106 barnevernssaker i rapporten «Det å reise vasker øynene»
Foreldreveiledning: COS og ICDP
Foreldreveiledningskurs skal gi dere som foreldre verktøy til å forstå bedre hvilke behov barn har, hvilke signaler de gir og hva vi kan gjøre for å møte disse behovene bedre. Målet er at barnet ditt skal få hjelp til å kjenne seg trygg og på den måten stå sterkere rustet til å møte utfordringer vi møter i livet.
Familieråd
Barneverntjenestens hovedoppgave er å gi barn, unge og familier hjelp og støtte i vanskelige situasjoner. Familieråd er et tilbud hvor barnet og barnets familie og nettverk aktivt involveres i å finne gode løsninger for barnet. Familieråd styrker brukernes innflytelse og bidrar til å gi informasjon, mobilisere ressurser og skape åpenhet om innsats og ansvarsfordeling.
Skolelos
Målet med Skolelos er å bedre skolesituasjonen og øke skolegjennomføring blant ungdom i alderen 12-18 år som har barnevernstiltak i hjemmet. Lister barnevern har vært en av de få barneverntjenestene i Norge som gjennomførte pilotprosjektet i 2018, og har fått støtte til å fortsette tiltaket til 2021.
Lov om barneverntjenester
Loven skal sikre at barn og unge som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling, får nødvendig hjelp, omsorg og beskyttelse til rett tid. Loven skal bidra til at barn og unge møtes med trygghet, kjærlighet og forståelse og at alle barn og unge får gode og trygge oppvekstvilkår.
Kjernegruppe
Målet med kjernegruppe er at kommunens barn og unge skal få riktig hjelp til riktig tid, av et hjelpeapparat som samarbeider godt på tvers av etater og faggrupper. Det skal gå kort tid fra bekymring er meldt, til hjelp gis.
RVTS
De regionale ressurssentrene om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging (RVTS) er en ressurs for deg som i ditt arbeid møter mennesker berørt av vold og seksuelle overgrep, traumatisk stress, migrasjon eller selvmordsproblematikk. Hovedmålet er å fremme helse og livskvalitet hos de berørte. RVTS bidrar til kompetanseheving gjennom undervisning, veiledning, konsultasjon og nettverksarbeid på tvers av sektorer, etater og forvaltningsnivåer.
MITT LIV
Kunnskap fra barn forandrer Norge. I fagutviklingsarbeidet MITT LIV samarbeider barn og fagfolk om å utvikle trygge og nyttige skoler og hjelpesystemer. Kunnskap fra barn med fersk erfaring legger grunnlaget for et felles verdigrunnlag og konkrete arbeidsmåter som prøves ut. Målet er at barn skal føle seg som de voksnes viktigste samarbeidspartner, for lettere å finne de beste løsningene for akkurat seg.
Daglig leder – Lister Interkommunale Politiske Råd
Vi byr på en engasjerende, utviklingsorientert og samfunnsviktig stilling i en spennende region. Lister interkommunalt politisk råd består av kommunene Flekkefjord, Sirdal, Kvinesdal, Hægebostad, Lyngdal og Farsund. Les mer om rådet her: https://www.listersamarbeidet.no
Sammen om fremtidens planprosesser
Agder fylkeskommune ser frem til å jobbe sammen med de seks kommunene i Listerregionen og med Statsforvalteren for å finne innovative løsninger som styrker regionen. Fylkesutvalget har bevilget 1,2 mill. kroner til prosjektet, i tillegg til 1,5 mill. kroner som er tildelt fra Stimulab.
Synkende elevtall i Lister gir krevende prioriteringer fremover
Nedgangen i elevtallet i Lister vil resultere i mange vanskelige prioriteringer i årene som kommer.
Næringslivsdagen Lister 2025
Sparebanken Sør og Lister Næringsforening har for tredje gang gleden av å invitere til Næringslivsdagen Lister. Torsdag 16. januar kl. 09.30 - 16.00 i Lyngdal Kulturhus
Innbyggertallet i Lister nærmer seg 40 000!
Ved inngangen til 4. kvartal 2024 var det 39 961 innbyggere i Lister. Det er ny rekord.
Ingeniørutdanning i Lister
Høsten 2025 kan du ta bachelor i Byggdesign i Lister. Universitetet i Agder (UiA) starter opp en digital tvilling til studiet på Campus i Grimstad. Det gir deg som bor i Lister en unik mulighet.
Studiesenteret Lister Kompetanse er i vinden!
Stortingspolitiker Alfred Bjørlo tok med seg lokale venstrepolitikere fra regionen og besøkte Lister Kompetanse.
Interkommunalt samarbeid viser muligheter for videre utvikling
NIVI Analyse AS ved Geir Vinsand har kartlagt alt interkommunalt samarbeid på Agder. Det er funnet 160 formelle samarbeidsordninger for våre 25 kommuner. Snitt pr. kommune er 40, varierende fra 33 for Lindesnes til 44 for Vegårshei. Agder ligger på topp, sammenlignet med de andre fylkene, i antall samarbeid. Det er mange velfungerende samarbeid, men også mange gode muligheter som ikke er utnyttet. Et skarpere utfordringsbilde tilsier at alle vil måtte fortsette å omstille seg framover
12 millioner til forskningsprosjekt
Forskningsprosjektet Get Engaged, er tildelt 12 millioner. Fra Lister er Lyngdal, Kvinesdal og Farsund med, andre kommuner som er med er Vindafjord, Suldal, Sauda, Haugesund, Karmøy, Tysvær og Sveio.
Faglunsj om KI i regi av Statens Hus
Etisk perspektiv på kunstig intelligens diskutert i RegionLab Lister
Stortingspolitikere imponert over Studiesenteret Lister Kompetanse
Marit Knutsdatter Strand og Anja Ninasdatter Abusland fra utdanningskomiteen på Stortinget besøkte Lister Kompetanse.
Rekrutterings- og samhandlingstilskudd
Regjeringen har lansert et nytt varig rekrutterings- og samhandlingstilskudd som skal styrke samarbeidet mellom kommuner og helseforetak. Tilskuddet, som ble innført gjennom det reviderte nasjonalbudsjettet for 2024, er ment å stimulere til forpliktende samarbeid om tjenesteutvikling, pasientforløp og desentraliserte helsetjenester. Helsefellesskapet i Agder vil motta ca. ni millioner kroner av disse midlene.
Hvordan kan næringslivet ta i bruk Kunstig Intelligens?
Alle» snakker om KI – men fire av ti svarer at de vet svært lite eller lite om det, viser en ny undersøkelse. 23 oktober kan du få mer kunnskap.
Folkehelse i Listersamarbeidet og satsingsområder
Folkehelsenettverket er et interkommunalt nettverk som styrker samarbeidet innfor det systematiske folkehelsearbeidet, og samhandling om regionale folkehelseaktiviteter. Fagnettverket består av folkehelseansvarlige i Listerkommunene (Flekkefjord, Sirdal, Farsund, Kvinesdal, Hægebostad og Lyngdal).
Bedre fjernarbeid i kontorfellesskap enn på hjemmekontor
Fordelene ved fjernarbeid kan maksimeres både for private bedrifter, staten og kommuner ved å samlokalisere ansatte på tvers av bransjer i kontorfellesskap, viser ny NORCE-rapport.
Samarbeid mellom kommunen er viktig for å lykkes
Prosjektleder Mette Madsen peker på viktigheten av å skape en kultur for samhandling og samskaping rundt tiltak som faktisk virker, i forbindelse med arbeidet med oppvekstreformen i Listerregionen.
Søker besøkshjem
Vi søker et trygt, raust og engasjert besøkshjem som kan gi en 14 år gammel gutt regelmessig støtte og omsorg.
Årets havbrukskonferanse på Utsikten Hotell - 30 og 31 oktober
Her samles spennende aktører fra leverandørindustrien, havbruksnæringen, forskningsinstitusjoner, gründervirksomheter, og beslutningstakere for å utforske fremtidens muligheter innen havbruksnæringen. Konferansen skal danne grunnlaget for en bedre forståelse av rammebetingelser, digital transformasjon, utfordringer og behov i havbruksnæringen og fremtidige løsninger.
Storfint besøk hos Studiesenteret Lister Kompetanse!
Sist uke tok statssekretær Ivar B. Prestbakmo (Sp) og rådgiver i Kunnskapsdepartementet Frode Hauge turen til Lyngdal. Målet for besøket var å lære mer om Lister Kompetanse.
25 år med Listersamarbeidet
Listersamarbeidet er en samlebetegnelse for alt interkommunalt samarbeid i regionen. Samarbeidet består av mange ulike aktører, alt fra enkle fagnettverk hvor hovedmålet er gjensidig kompetanseheving, til mer formaliserte samarbeid med egne styrer, handlingsplaner og budsjett.